Zijn uw wensen en eisen aan uw huidige woning de afgelopen tijd gewijzigd, maar wilt u hier wel graag blijven wonen? Dan is een verbouwing of renovatie een perfecte oplossing! U kunt, met het oog op de toekomst, uw woning of pand weer volledig aan uw wensen en eisen laten voldoen. Zodoende kunt u daar zo lang mogelijk comfortabel en duurzaam blijven wonen!

Waarom verbouwen of renoveren?

Wanneer u toe bent aan iets anders, zoals een moderne en luxe badkamer of grotere keuken voorzien van de modernste apparatuur, is een verbouwing een uitstekende oplossing. Ook als u een stukje aan uw woning wilt laten aanbouwen, een kwaliteitsverbering wilt doorvoeren of verouderde delen van uw huis vernieuwen, is een verbouwing of renovatie uitermate geschikt.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat uw nieuw aangekochte woning niet geheel naar wens is of niet voldoende ruimte biedt. Zo kunt u de zolder om laten bouwen tot een slaapkamer. Ook een technische verbetering kan een reden zijn om te gaan verbouwen of renoveren. Zo kunt u door het energie zuiniger maken van uw woning besparen op de maandlasten voor gas, water en licht. Bijkomend voordeel is dat hierdoor ook de CO2 uitstoot wordt verminderd.

Duurzaam

Verbouwen of renoveren is vaak duurzamer, goedkoper en minder schadelijk dan nieuwbouw. Het verlengen van de levensduur van een gebouw is namelijk een van de meest effectieve manieren van duurzaam bouwen. Renoveren bespaart vaak veel materialen en kosten en voorkomt bouw- en sloopafval. Daarnaast kan door een verbouwing of renovatie een gebouw energiezuiniger en gezonder gemaakt worden. Denk hierbij aan betere isolatie, betere ventilatieoplossingen en het oplossen van vochtproblemen.

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om het bestemmingsplan van een pand te veranderen. Zo kan van een leegstaand kantoorgebouw een woning of appartementencomplex worden gemaakt. Dit is een meer duurzame oplossing dan slopen. Voor de verbouwing of renovatie zijn minder materialen nodig dan wanneer de woningen nieuw gebouwd zouden worden.

Renovatie vloeren

U kunt uw bestaande vloer in uw huidige woning vervangen door een nieuwe vloer. Men noemt dit ook wel een renovatievloer. Veel voorkomende problemen met vloeren zijn:

  • Koude vloer door het ontbreken van thermische isolatie en vloerverwarming
  • Optrekkend vocht vanuit de vloer door een verstoorde vochtbalans
  • Scheuren in de vloer door bijvoorbeeld verzakking, temperatuurverschillen of belasting
  • Doorbuigen of vervormen van de vloer door bijvoorbeeld overbelasting of aantasting
  • Krakende vloer door bijvoorbeeld vochtproblemen of te strakke montage
  • Rottende vloerdelen zoals hout- en betonrot door bijvoorbeeld vocht of ongedierte
  • Geluidsoverlast door contactgeluid

Vloerisolatie

Het isoleren van uw vloer is essentieel voor het besparen van energie. Een niet-geïsoleerde vloer kan wel 10 tot 15% aan warmte verliezen ten opzichte van een geïsoleerde vloer. Daarnaast vermindert goede vloerisolatie geluidshinder door contactgeluid. Wanneer u de bestaande vloer gaat vervangen door een nieuwe vloer wordt de isolatie in de vloerconstructie aangebracht. Het is ook mogelijk uw bestaande vloer te isoleren (na-isolatie). Dit isoleren kan bovenop de bestaande vloer of aan de onderzijde van de bestaande vloer, in de kruipruimte of tegen het plafond. Let wel op dat het na-isoleren vaak ook een toename van de totale vloerdikte of verlaging van het plafond als gevolg heeft. De toename van de totale vloerdikte kan bijvoorbeeld als gevolg hebben dat er een stuk van de onderkant van de deuren af moet. Wanneer u last heeft van optrekkend vocht in uw vloer moet u voorzichtig zijn met het isoleren. Isolatiemateriaal neemt door de open structuur gemakkelijk vocht op. Hierdoor verliest het zijn isolerende werking en daarnaast ontstaat er schimmelvorming. Voldoende ventilatie van bijvoorbeeld de kruipruimte onder de vloer kan vochtproblemen voorkomen. Er zijn echter veel verschillende oorzaken, gelukkig met passende oplossingen, voor vochtproblemen.

Vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verwarming van uw woning, omdat het efficiënter werkt dan een normale verwarming. Hierdoor verbruikt vloerverwarming veel minder energie. Indien u de bestaande vloer gaat vervangen door een nieuwe vloer heeft u natuurlijk de mogelijkheid om vloerverwarming aan te brengen. De nieuwe vloer is goed geïsoleerd en biedt de perfecte basis voor vloerverwarming. Indien u een bestaande vloer gaat voorzien van vloerverwarming moet u er wel rekening mee houden dat de totale vloerdikte iets gaat toenemen. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat de onderliggende vloer goed geïsoleerd moet zijn waardoor er geen warmte wordt verloren en koude niet in de ruimte op kan trekken.

Ons werkgebied

KVO Bouw is als bouwbedrijf o.a. beschikbaar voor woning renovatie en badkamer renovatie in: Culemborg, Beesd, Buren, Beusichem, Houten, Geldermalsen, Kesteren, Kerk Avezaath, Leerdam, Maurik, Meteren, Nieuwegein, Rijswijk, Tiel en Wijk bij Duurstede.